Meningencircus

In het Nederlandse meningencircus kan er altijd nog wel een opinie bij. Die van mij bijvoorbeeld. Ik zal het vaak hebben over het gebied waar ik woon (de Zaanstreek), maar een incidenteel uitstapje naar andere plekken op deze aardbol is niet uitgesloten. Doe er mee wat je wilt, maar houd je reacties binnen de perken.  

Erik Schaap

8 Reacties to “Meningencircus”

 1. kinkerdesu Paulus 11 mei 2020 bij 09:38 #

  Hallo Erik. Heb je nog contact met Barend? Ik hoop het wel want ik vind het zeer amusant om jullie zo passioneel met elkaar te zien argumenteren. Vroeg ik me af of je een enquête zou willen invullen voor een Nederlands werkstuk voor school.

  • Erik Schaap 11 mei 2020 bij 17:28 #

   Nee, het contact met Barend was vermoedelijk eenmalig. Geeft niets.
   Wat de enquête betreft; natuurlijk.

 2. Barend 13 december 2013 bij 08:19 #

  Sinds 5-12-2013 kan men niet meer reageren op je artikelen. Is dat bekend bij je?

  • Erik Schaap 13 december 2013 bij 11:20 #

   Het is me niet opgevallen, maar deze reactie is in ieder geval aangekomen.

   • Barend 18 december 2013 bij 10:25 #

    Aangezien men niet meer kan(of mag-duld geen tegenspraak?-verkiezingstijd komt eraan etc.) reageren op jouw artikelen, doe ik het maar hier. Je artikel “anti-apatheidshypocrisie” gelezen hebbende, concludeer ik dat zeker jij niet in de geest van Mandela handelt. Het is té stom voor woorden om nu uit te moeten leggen dat men juist de overeenkomsten tussen mensen naar boven moet brengen ipv de verschillen en daarmee moet gaan moddergooien. Je zal helemaal gelijk hebben met het artikel, maar het is zó niet in overeenstemming met Mandela’s geest en zeker niet nu hij overleden is. Wie ben jij dat je denkt uit Mandela’s naam anderen zwart te mogen maken. Schaam je en was je typ-vingers. Ik vind extreemrechts eng, maar misschien ben jij nóg erger. Je doet anti-discriminatie werk, maar in vele artikelen maak jijzelf anderen zwart omdat ze een andere mening hebben dan jijzelf. Dan kan jij zeggen dat jij dat kan scheiden, maar dat doe je hier op jouw blog al niet, laat staan in de praktijk. Sterker nog; is dit dan ook de geest van ROSA? Lekker partijtje (moddergooien) dan zeg!
    Wees maar niet bang; extremen komen er bij mij nooit in! Zowel linksom als rechtsom niet!

   • Erik Schaap 18 december 2013 bij 11:00 #

    Je bent, zoals wel vaker, iets te voorbarig. WordPress had blijkbaar last van een technische storing waardoor zowel kritiek als adhesiebetuigingen (hopelijk) tijdelijk niet meer doorkwamen. Zoals je hebt gemerkt is dat euvel blijkbaar verholpen. Op de rest van je reactie ga ik maar niet in, want dat zou te veel gaan lijken op moddergooien.

   • Barend 18 december 2013 bij 17:20 #

    Ik mag misschien voorbarig zijn in jouw ogen, wat ik deze(!) keer niet ben als je mijn reactie goed lees, maar jij bent niet zuiver op de graad bezig. Met mijn reactie heb ik een punt, en raak ik waarschijnlijk een teer punt. Heel welbespraakt kan jij artikelen schrijven, zonder spelfouten en met zeer veel feitenkennis. Maar je combineert je politieke voorkeur tezamen met je feitenkennis, je eigen mening én het anti-discriminatiewerk. En in die combinatie ga je anderen op de hak nemen, te kakken zetten en zwart maken. Dat strookt niet met elkaar én maakt dat jouw artikelen minder geloofwaardig worden. Het maakt iig bij mij los dat ik niet op ROSA ga stemmen. Want extreemrechts zet mensen misschien op tegen buitenlanders, jij zet mensen op tegen anders-politiek-denkenden.

 3. Ereik 29 april 2013 bij 16:57 #

  Hallo mensen,

  Zaterdag 25-5-2013 geeft Nederland gehoor aan de globale oproep te demonstreren tegen Monsanto .
  Met een groep mensen hebben wij besloten de organisatie van deze demo op ons te nemen.
  Op 25 mei verzamelen wij bij de WUR, vertellen een verhaal over de corrupte rol van deze in o.a. het neonics onderzoek en ventileren onze vrees dat de deur steeds verder wordt opengezet voor Monsanto.
  Hierna volgt een tocht door Wageningen (winkelcentrum ..flyers)naar de vestiging van Monsanto wageningen.
  Hier gaan we nog een ludieke actie houden.

  Ik zou het leuk vinden als jullie de actie middels publiciteit kunnen steunen. Hoe meer mensen komen…Hoe krachtiger ons standpunt jegens GMO zal overkomen. Geen giftige heerschappij over ons voedsel!GMO de wereld uit!
  We hebben een pagina geopend waar mensen zich kunnen opgeven..
  https://www.facebook.com/events/137732549742118/?fref=ts

  Groet!

  Erik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: