Wanneer begint de PVV in Zaanstad?

4 dec

Geert Wilders kondigde op 3 december jl. aan in zoveel plaatsen te willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het lijkt een kwestie van maanden voordat de PVV bekendmaakt ook in Zaanstad mee te doen aan de stembusstrijd. Dat zou overigens niet de eerste poging zijn. In 2010 benaderde de PVV een Zaankanter met de vraag of hij als lokale lijsttrekker wilde fungeren. Maar toen de man doorkreeg dat hij de alibi-Ali van de partij moest worden, haakte hij af. 

Enfin, nieuwe verkiezingen, nieuwe kansen. Vorige maand bezocht een PVV-Statenlid het gemeentehuis van Zaanstad. Hij maakte daar een praatje met Juliëtte Rot (die niet bepaald enthousiast reageerde) en naar verluidt is er ook contact gezocht met de Zaanse PVV-light, de Partij voor Ouderen en Veiligheid. De club van Wilders lijkt zich dus al warm te lopen.

Wanneer de PVV in Zaanstad meedoet, is de kans niet denkbeeldig dat ze hier de grootste fractie krijgt. Ten eerste omdat nogal wat partijprominenten hier hun roots hebben liggen. De PVV telt een flink contingent (ex-)Kamerleden dat is geboren (Martin Bosma, Harm Jan Beertema, Marcial Hernandez) en/of getogen (Fleur Agema) in de Zaanstreek. Waarschijnlijk is er geen Nederlandse gemeente te vinden waarmee de banden zo hecht zijn of waren. Daar komt bij dat de PVV bij de laatste verkiezingen in Zaanstad steeds bovengemiddeld scoorde (zie pagina 15). De Zaanstreek vormt dus een dankbaar werkterrein voor deze extreemrechtse stroming in de Nederlandse politiek.   

De domeinnaam pvvzaanstad.nl is overigens al -fijne woordkeuze in dit verband- ‘bezet’. Geen nood, liefhebbers kunnen nog wel pvv-Zaanstad.nl kopen.

pvv

3 Reacties to “Wanneer begint de PVV in Zaanstad?”

  1. Margriet van Engelen 5 december 2016 bij 21:02 #

    Laten we hopen, dat er geen lijsttrekker te voor de PVV in de Zaanstreek te vinden is.

  2. Rob Alberts 4 december 2016 bij 10:21 #

    Tja, of we er wijzer en beter van zullen worden betwijfel ik. Maar ook lokaal kunnen we dus peroxide stemmen.

    Bezorgde groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: