‘Flikker op.’ ‘Luchtfietser.’

2 dec

Na voor de camera van RTV Noord-Holland mijn zegje te hebben gedaan over de talloze problemen in Poelenburg ontving ik een tweet. “Het luchtfietsen gaat gewoon door.” De afzender had ook nog een goedbedoeld advies: “Misschien moet je een boom gaan knuffelen, luchtfietser.” De afzender heette ‘Dick Kaaskop’. Volgens zijn profiel was feminisme gerelateerd aan de islam, Zwarte Piet een must en het Westen superieur. Ik dacht in die RTVNH-special een genuanceerd beeld te hebben geschetst van de moeilijkheden in en mogelijke oplossingen voor Poelenburg. De heer Kaaskop had geloof ik liever vernomen dat de wijk moest worden gebombardeerd.

De combinatie van stellige, maar anonieme opinies maakt een open debat lastig. Gelukkig was daar ook ‘Lisa W.’. In ieder geval haar voornaam leek echt. Toen ze me na een bericht over toegenomen discriminatie vroeg waar ze de cijfers kon vinden, ging ik behulpzaam op zoek. Nog voor ik de bron kon doorgeven, stuurde Lisa een diarree aan tweets waarin een constante was dat ik moest ‘opflikkeren’.

Historicus Simon Schama zei afgelopen maandag, doelend op Donald Trump, dat het fascisme vele gezichten heeft. Iets soortgelijks geldt voor de vele mini-fascistjes op internet, ben ik bang.

dick

5 Reacties to “‘Flikker op.’ ‘Luchtfietser.’”

 1. Margriet van Engelen 2 december 2016 bij 13:08 #

  Schandalig hoor die tweets over ” Luchtfietser” en “Flikker op” . Hoe halen mensen het in hun hoofd om dit soort opmerkingen te maken.

 2. Rob Alberts 2 december 2016 bij 07:10 #

  Instemmende groet,

  • Erik Schaap 2 december 2016 bij 13:13 #

   Dank!

   • Gerrit Vinke 4 december 2016 bij 08:33 #

    Vrijheid van meningsuiting schiet helaas bij sommige wel eens door Erik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: