De hond uitlaten zonder hond

2 okt

De tegen Zaanstad aanschurkende Heemskerkse Golfclub had an offer I couldn’t refuse. “Geen contributie tot 1 januari 2016!” Ik veerde op. Kilometers door de polder lopen met een stuk ijzer, wie wil dat niet? Zeker in dit door slagregens en windvlagen geteisterde seizoen?

Bijna had ik me aangemeld. Toen las ik een onderliggende zin. “Betaal alleen €200,- aan op het clubcertificaat en €100,- inschrijfgeld.” Sodeju, dat was €100,- per maand. En vanaf januari de volle mep. Plus materiaal. Plus leskosten. Er zat een adder onder het gras van de green.

Ik denk nog wel eens terug aan het Wormerbad. Dat prachtige, met bomen omzoomde grasveld en die waterplas (met reuzenkarpers) waarin je eindeloos kon zwemmen. Voor slechts een paar gulden had je er de dag van je leven.

Tegenwoordig huist daar de Zaanse Golf Club, waar je tegen afgifte van slechts €1310,- per jaar een ‘gewoon’ lidmaatschap hebt. Een koopje, zoals het een echte volkssport betaamt. Ik denk er nog even over tijdens het uitlaten van de hond. Al houd ik die laatste ditmaal maar thuis. Dan is het tijdens de wandeling net of ik op de golfbaan wandel. Gratis.

Golf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: